Noelle

Så förväntansfull och så pirrig i väntan på att lilla Noelle flyttar hem hit🥰

Början på ett nytt kapitel, och jag hoppas på att det om ett par år föds xolo- valpar här. Kommer inte sluta med storpudel, men kommer på sikt att dra ner både på antalet hundar här hemma, samt antalet kullar.

Noelle, som jag döpt efter Tomtens dotter "Santa Noelle Kringle". Hon är en Xoloitzcuintle av mellanstorlek. I stamtavlan heter hon "Adorable Staffs Charming Noelle" och hon flyttar hem till oss i december❤️

Höst

Det blev en sommar som vi sent ska glömma. Racy parades med Lave ( efter GrandPrix) och Bonnie med Ture ( efter Racy). Kändes lite häftigt 😉

Racys valpning gick utan problem, men Bonnies blev något av en skräckhistoria. Efter 12 timmars värkarbete, utan krystvärkar, så fick det bli kejsarsnitt. 10 valpar var det i lilla Bonnie och livmodern var så uttänjd att den inte orkade dra ihop sig så valparna kunde födas normalt. 9 valpar levde. Efter knappt en vecka blev Bonnie jättesjuk!  42 i feber, frossa, okontaktbar. Visade sig att en varfylld cysta utvecklats i buken och den var 6,5 cm enligt ultraljud. Bonnie var så mager, så nedgången att jag började bli rädd att hon inte skulle klara sig. Hon akutopererades, men cystan kunde endast tömmas, inte tas bort eftersom hela Bonnies kropp var så inflammerad. Risken var att hon skulle förblöda.

Bonnie överlevde, fick antibiotika och var pigg några dagar. Eftersom Bonnie var i så dåligt skick, slutade hennes kropp producera mjölk eftersom den hade fullt upp med att överleva, så jag fick börja flaskmata alla 9 valparna. Racy fick hjälpa till att dia de som hade svårt att lära sig flaskan, eftersom sugtekniken skiljer sig så.

Vid återbesök visade det sig att de vita blodkropparna var skyhöga, sänkan likaså. Så en värsting antibiotika sattes in. Nu äntligen vände det. Bonnie var pigg, glad, hade god aptit och var sitt vanliga jag igen. Efter 14 dagar skulle antibiotikakurer avslutas. Det tog inte en vecka, så var cystan tillbaka, 5 cm denna gång. Men nu var Bonnie i form, hon hade ätit upp sig och kroppen var inte längre lika inflammerad. Cystan kunde denna gång tas bort helt och hållet, och kom tack och lov aldrig åter.

Som detta inte vore nog fick en 2v valp ett 2x2 cm sår på ena skinkan, efter 3 dagars pyssel med det, hade det läkt. Men vet ni hur svårt det är att försöka sätta plåster/ förband på en 2v valp, som dessutom ska sitta kvar när valparna krälar på varandra?! Näst intill omöjligt är svaret.

En annan valp vill vid 6v inte äta frukost, utan låg bara slö kvar när den serverades. Inte normalt. Valpen visade sig ha diarré, var slö, och under några timmar började valpen få feber och bli medtagen. Blev snabbt till veterinär för vätskedrivande samt intravenös antibiotika. Han piggade på sig efter bara ett par timmar och efter 3 dagar med skolkort var magen helt återställd.

En tredje valp bröt av en av hörntänderna vid 10v i underkäken. Dagen innan den skulle flytta🙈 Detta var tvungen att åtgärdas, då risken för infektion och att den permanenta tanden skulle skadas var stor. Så valpen sövdes, tanden drogs ut och sen gällde det att hindra valpen från att tugga på något hårt,  kampa, för att inte stygnen skulle gå upp.

Så många veterinärbesök, så mycket oro, så mycket extra av allt. Men vi klarade det💪
Alla skadade/ sjuka överlevde.

Denna sommar fick mig att börja tänka än mer på framtiden, för mig, för hundarna och för aveln.  Jag kom fram till att det jag under sista 2 åren gått och grunnat på, funderat på, smått börjat planerat för, behövde startas liiite tidigare än jag tänkt. Mer om detta i ett annat inlägg

 

2021-06-27 föddes Racy och Laves valpar. 3 tikar (en svart, 2 aprikosröda) och 3 hanar (2 svarta, 1 aprikosröd)

Racy parad!

Racy är nu parad med underbara Lave. Vi hoppas på valpar till Midsommar, och dessa blir då flyttklara mot slutet av augusti. Troligen kommer det födas både aprikosröda och svarta valpar. 

Alla valpar har flyttat

Nu har ALLA valpar flyttat till sina nya hem. Två av dem förväntas bli assistanshundar, så det ska bli extra spännande att följa dem. Det känns alltid skönt när alla valpar flyttar, men visst saknar jag dem allt liiite. De vuxna hundarna tycker dock det är skönt att få mattes odelade uppmärksamhet igen.

GrandPrix

Idag fyller GrandPrix 7 år, hon kommer från Sagan's kennel och heter "Sagan's Monte Carlo" i stamtavlan. Numer är hon glad pensionär, efter 4 härliga kullar med valpar. GrandPrix är min främsta "servicehund" här hemma. Hon hjälper till med att ta fram saker åt min som står längst in i köksskåpen. Bära, hämta, leta efter saker. Duka undan matskolan och hinkar när hundarna ätit klart och mycket mer. Hon äääälskar sin svarta kont, och Nosework.

Dora

Den som är mest glad i valparna här hemma (förutom Tea själv så klart) är Dora. Om hon tycker valparna behöver nåt står hon utanför hagen, hon är väldigt respektfull och hoppar  inte in i hagen, och gråter tills Tea eller jag uppmärksammar. Väldigt ofta hittar jag henne liggande på golvet utanför hagen, hon vill bara vara nära💕
En morgon var det en valp som lät väldigt. När jag kom dit för att se vad som stod på var Tea inte där, men Dora hade hoppat in i hagen och spytt upp sin frukost till dem. Hon tyckte de verkade hungriga och tog på sig att ge dom mat🥰

Ljuvliga lilla Dora